top of page

Gut Altenberg uit Gols, is een wijnbouwbedrijf welke al generaties lang in bezit is van de familie Leitner. Gols, de grootste wijnbouwgemeente van Oostenrijk, ligt tussen de Neusiedler See en de Hongaarse grens ten zuidoosten van Wenen. In dit Pannonisch klimaat maakt onze producent, Roman Leitner, een serie fantastische natuurzuivere wijnen. Op ca. 17 hectare plant hij niet alleen inheemse witte en rode druivensoorten, maar ook werelddruiven zoals Chardonnay, Cabernet Sauvignon en Merlot. Sinds 2001 kunnen wij ieder jaar weer onze klanten verrassen met topproducten uit zijn wijnkelder.

Weingut Juliana Wieder

Juliana, haar dochter Burgi en zoon Georg vormen het hart van dit familiebedrijf in het Mittelburgenland. In het plaatsje Neckenmarkt, waar zij gevestigd zijn, is de familie in het verre verleden begonnen als boer en varkensfokker. Nu, enkele generaties verder, behoort hun Weingut tot de topbedrijven in deze regio. De aanplant in hun wijngaarden bestaat voornamelijk uit Blaufränkisch die zich op de kleigrond uitstekend thuis voelt. Het eindproduct van hun inzet, enthousiasme en liefde zijn wijnen welke mede de toon aangeven in dit DAC-gebied. Talloze prijzen op nationale en internationale proeverijen bevestigen hun vakmanschap.

Weingut Tscheppe met ca. 7 ha. wijngaarden ligt aan de Süd-Steierischen Weinstrasse in het plaatsje Leutschach. Het gebied grenst aan Slovenië en is heuvelachtig waarbij de wijngaarden op een vrij grote hoogte liggen. Deze regio wordt ook wel de Oostenrijkse Toscane genoemd. Hier heerst een meer mediterraans klimaat. De specialiteiten van de familie Tscheppe zijn droge en zeer aromatische witte wijnen, zoals Sauvignon Blanc, Sämling 88, Gelber Muskateller en Grauburgunder. Hun overtuiging is dat de wijn eerst in de wijngaard en dan pas in de kelder wordt geboren.

Weinbau Kicker uit Rust

onze zoetwijnspecialist

Weinbau Wonisch uit Klöch

onze Traminerproducent

bottom of page